Техни Високопреосвещенства Старозагорският митрополит Киприан и Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний, областният управител Гергана Микова, заместник-кметът Иванка Сотирова, командирът на Втора Тунджанска механизирана бригада бриг. ген. Стоян Шопов и десетки миряни посрещнаха на площада пред Катдералния храм “Св. Николай” частица от мощите на Св. Йоан Рилски Чудотворец. Те бяха донесени в икона на светеца, поставена в дървена кутия, лично от игумена на Бачковската света обител Велички епископ Сионий. В храма беше отслужена празнична Вечерня, по време на която вярващите се поклониха пред светините.
На 1 юли /сряда/ – Възвръщане честните мощи на преп. Йоан Рилски чудотворец. Св. безсребреници Козма и Дамян, мощите ще отпътуват за храм „Св. Иван Рилски“ – гр. Харманли, където в 09:30 часа е началото на св. Божествена Златоустова литургия.
Приканват се православните християни, които ще вземат молитвено участие в храма да поддържат лична хигиена, да използват предпазни маски, да спазват регламентираното разстояние и да изпълняват указанията на органите на реда за пропускателния режим.