Празничният ден започна с отслужването на св. Василиева литургия в катедралния храм „Св. Николай“ в Стара Загора. Тя беше възглавена от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан. В края на службата владиката отправи архипастирския си благослов към миряните по повод Рождество Христово, след което прочете и Патриаршеското и синодално послание за празника.

В следобедните часове дверите на Митрополитския дом бяха широко отворени за всички епархиоти, които искаха да поднесат поздравления по повод празника на Богорождението. Сред гостите бяха архиерейските наместници на духовните околии, предстоятелите на храмове, свещенослужители и техните семейства, представители на институциите, бизнеса, както и децата от VI ОУ „Св. Никола“ и Музикалната школа към Старозагорска митрополия, които участваха и в празничното богослужение.

На 26 декември /Събор на Пресвета Богородица/ архиереят ще служи в храм „Въведение Богородично“, гр. Стара Загора, а на 27 декември /Стефановден/ в храм-паметник „Рождество Христово“ при Шипченски манастир, гр. Шипка. Началният час на литургиите е 9:30.