Негово високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан присъства на тържествена церемония в Аулата в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ , на която 76 бакалаври и магистри от юбилейния 90-ти випуск на Богословския факултет получиха дипломите си за завършено висше образование. Петнадесет от тях завършват с отличен успех.
Старозагорският владика заяви, че Българската православна църква, Богословският факултет, Софийският университет, събрани в едно, дават нов смисъл на 90-тия юбилеен випуск, който днес ще прекрачи прага и ще започне да реализира своите придобити знания в полза на Българската православна църква, на нашето общество. „Защото първото и основно нещо, което учим в Богословския факултет, е именно спасение на човешката душа. За да я спасим, ние трябва да я потърсим, тя да ни намери, да търсим спасението, да търсим смисъла на нашия живот, преподавайки и предавайки го на поколенията, които идват след нас“. Той предаде на абсолвентите благословението на Негово светейшество Българския патриарх Неофит и на архиереите от Светия синод. По думите му, голяма част от най-младите възпитаници на факултета ще поемат по пътя на духовенството, а други ще продължат в академичното поприще на Богословския факултет, за да може да има приемственост. Митрополит Киприан пожела на всички духовно здраве, много и благодатни години.
На празника присъстваха заместник-ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Мария Стойчева, заместник-министърът на образованието Петър Николов, деканът на Богословския факултет проф. д-р Александър Омарчевски, преподаватели, близки и гости на абсолвентите.

Текст: СУ “Св. Климент Охридски”