На 24 юни – Рождение на св. Йоан Кръстител. Св. Никита, еп. Ремесиански (Еньовден), Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи св. Божествена литургия в храм „Св. Йоан Предтеча“, гр. Казанлък. В нея, освен свещенослужители от епархията, участва и Хорът при Катедрален храм „Св. Николай“, гр. Стара Загора, с диригент Мария Колева. Архиереят подстрига за иподякон 15-годишния Георги, ученик в казанлъшката ППМГ “Никола Обрешков”.
„Изказвам огромна благодарност на новоподстригания иподякон Георги, който дълги години идваше в този храм със своята майка, която пее на клира. Нека да е благословен, Бог да му дава живот, здраве, сили и доброта, да го вдъхновява и ревностно да служи на православната ни църква. В днешния ден се събрахме в храма, за да можем с едни уста и едно сърце да възхвалим Бога, да приемем тялото и кръвта Христови, тоест да се причастим, спазвайки стародавната традиция и завещанието, оставено ни от Господ Иисус Христос, че където са двама или трима събрани в Негово име и Той ще е помежду тях. И ето днес, Господ бе между нас и ние го славословим и величаем. Честит и благословен празник!“, каза в словото си в края на службата владиката. Преди това той прочете молитвата за изцеление от коронавируса. В проповедта си отец Живко Желев разказа на миряните за рождението на св. Йоан Кръстител.
На 28 и 29 юни са предвидени архиерейски служби в Свиленградска духовна околия, съответно в храм „Св. Живоприемний Източник“ – гр. Свиленград и храм „Св. Апостоли Петър и Павел“ – с. Ламбух.