Десетки миряни поздравиха Старозагорския митрополит по време на традиционния празничен прием в Митрополитския дом. Първи при него дойдоха възпитаниците на Дома за деца лишени от родителска грижа „Мария Терезия“, с директор Латинка Петрова.

Освен празничен поздрав, владиката бе изненадан с две народни песни от Здравко Стефанов, бивш възпитаник на Дома, понастоящем студент в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“, гр. Пловдив и стипендиант на фондация „Св. Киприан Цамблак“.

Дядо Киприан изказа специална благодарност на иконописката Зорница Иванова, която обикновено остава в сянката на изографисаните от нея храмове.

Сред гостите бяха народният представител Халил Летифов, кметовете на общините Мъглиж – Господин Господинов и Гурково – Мариан Цонев, свещенослужители и семействата им.

В края на вечерта митрополит Киприан получи портрет от 8-годишния Георги Николов. Той не пропуска църковните служби, както и мероприятията, в които участва владиката. Моли се за живот, здраве и любов. Именно досегът до архиерея го кара да иска да помага в службите. Детето ще сбъдне своята мечта и ще бъде подстригано за иподякон на Богоявленската литургия, на 6 януари в Катедралния храм „Св. Николай“, гр. Стара Загора, която започва в 09:30 часа.