Младежката секция „Св. Благовещение“ към Старозагорската Света Митрополия направи дарение на Дома за медико-социални грижи за деца в Стара Загора. Инициативата е подкрепена от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан. Владиката придружи младежите при предаването на телевизор и кантар, които са нужни за малчуганите. „Благодаря, че сте неотлъчно до нас и ни подкрепяте. Щастливи сме, че във Ваше лице има не само спомоществователи, но и приятели.“, каза директора на Дома д-р Георги Узунов.

Дом за медико-социални грижи за деца – град Стара Загора е акредитирано лечебно заведение, което предоставя високо квалифицирана медицинска помощ и социални услуги за деца с медико-социален риск.
ДМСГД осъществява диагностика, лечение и рехабилитация на деца с остри и хронични заболявания.
Дом за медико-социални грижи за деца – град Стара Загора предоставя следните социални услуги за деца
Прием и отглеждане на деца по Закона за закрила на детето
Дневни грижи за деца с двигателни и зрителни увреждания
Педагогическа и психологическа помощ за деца и семейства
ДМСГД е акредитирана база за обучение на студенти.
Дневният център на ДМСГД, разкрит през 1998 година, осъществява амбулаторни, дневни и седмични грижи за деца с двигателни и сензорни увреждания, кинезитерапия, физиотерапия, логопедична помощ, психологическа подкрепа, обучение на деца със специални нужди.
Центърът за ранна медико-социална интервенция в ДМСГД гр. Стара Загора е открит на 01.06.2010 година.
Мисията на ЦРМСИ е: откриване и ранна диагностика на нарушенията в развитието на детето, превенция и редукция на увредата, ранно обучение, подкрепа на семейството, подкрепа в здравната обучителната и социална адаптация на детето.