Със св. Василиева литургия в Катедралния храм „Св. Николай“, гр. Стара Загора, в деня, в който Православната църква чества празника Обрезание Господне и прославя св. Василий Велики, започна Новата 2019-та година на Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан и свещенослужителите от епархията. Владиката пожела на миряните Бог да дарува крепко здраве, те да бъдат благоденствени, мирни и святи, а също и да следват пътя на Нашия Господ Иисус Христос, защото той е светлината на света. Да сме мъдри, единни в Христа и ревностни пазители на Христовия закон, да бъдем в храма Божий, там, където при двама и трима събрани в Негово име, той винаги ще пребъдва, завърши словото си архиереят. В края на службата всички в храма, сред които и заместник-председателят на НС Емил Христов, областният управител Гергана Микова, заместник-кметът Иванка Сотирова и директорът на Инспекцията по труда Камен Маринов, получиха благословението на митрополит Киприан. В празничното богослужение участие взе и хорът при Катедралния храм, с диригент Мария Колева.
Празничната програма на Старозагорска митрополия продължава с Богоявленските богослужения. На 5 януари, в 9:30 ч., ще бъде отслужена св. Златоустова литургия и Велик водосвет в Катедралния храм „Св. Николай. Отново там, на 6 януари, Богоявление, в 9:30 ч. ще бъдат отслужени Утреня и св. Василиева литургия. В 11:45 пред църквата ще бъде извършен Великият Богоявленски водосвет и ритуалът по освещаване на бойните знамена, след който ще тръгне литийно шествие до парк „Йордан Капсамунов“, до комплекс „Езерото“. Около 12:30 часа се очаква владиката да хвърли Богоявленския кръст във водите на езерото.
На 7 януари, Ивановден, митрополит Киприан ще отслужи св. Златоустова литургия в храм „Св. Йоан Предтеча“, гр. Казанлък.