Стара Загора е домакин на обща епархийска конференция. В нея участват всички духовници, епархийски съветници и административни служители в епархията. Събитието е под надслов „Актуални административни, финансови и енорийски проблеми“ и се модерира от завеждащия Културно-просветния отдел при Старозагорска света митрополия иконом Йордан Карагеоргиев. Конференцията беше открита от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан и заместник-кмета Надежда Чакърова. С доклади се включиха иконом Илиян Илиев, главният счетоводител Лилия Карагеоргиева, финансовият ревизор Златко Генчев и архиерейските наместници.
В рамките на събитието се провежда и третата Национална младежка среща на православните християни. Приветстваните от владиката и заместник-кмета Радостин Танев младежи, дискутираха теми, които са свързани с православните добродетели и ценности.
Утре, 17 юни, в 9:15 часа, в катедралния храм „Св. Николай“ ще бъде отслужена Божествена св. Литургия, в която ще вземат участие всички духовници от Старозагорска епархия.