Точно в полунощ, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан благовести, че Иисус Христос е възкръснал. Владиката възглави Пасхалното богослужение в катедралния храм „Св. Николай“ в Стара Загора. Архиереят отправи празничното си послание, в което всесърдечно благопожелава „мирът, благостта ,светлината и обичта на Нашия Възкръснал Спасител да носят в сърцата на всички много топлина и радост, която никога не угасва!“

На Второ Възкресение, митрополит Киприан отслужи и Пасхално вечерно Богослужение по време, на което Св. Евангелие беше прочетено от всички свещенослужители в Стара Загора на различни езици, сред които английски, немски, френски, латински, португалски, турски, румънски, албански, италиански и други. В края на службата владиката прочете Патриаршеското и Синодално Пасхално послание.

По традиция в следобедните часове на празника дверите на Митрополитския дом бяха широко отворени за всички епархиоти. Негово Високопреосвещенство прие Пасхални поздравления от епархийските съветници, архиерейските наместници, свещенослужителите и техните семейства, както и от десетки миряни.

На Светли Понеделник, архиереят ще възглави св. Божествена Златоустова литургия в манастирския храм-паметник “Рождество Христово” – гр. Шипка. Тя ще започне в 09:30 часа.