На Игнажден, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан посрещна в Митрополитския дом децата и учениците, изучаващи религия в престолния град на епархията.

Първи гости на владиката бяха възпитаниците на Детска градина № 3 „Ян Бибиян“ и учителите им Десислава Христова, Олга Делчева, Мая Внукова и Антоанета Витанова. Веднага след тях с архиерея се срещнаха учениците от началния етап на обучение в IV ОУ „Кирил Христов“, придружени от преподавателя им Мария Денкова. Всички те представиха специално подготвена празнична програма, след което най-любопитните не спираха да задават въпроси на митрополит Киприан. Той подари на малчуганите екземпляри от изданията за деца на Старозагорска света митрополия и лакомства.

В сряда, 21 декември, владиката ще посрещне децата от ДГ „Кипарис“ и учениците от СУ „Иван Вазов“. Рождественското тържество на възпитаниците на неделните училища и музикалната школа  на Старозагорска света митрополия е в четвъртък (22 декември) от 17:00 часа, в залата на Културния център за даровити деца „Петър Жеков“.