Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан посрещна днес в Митрополитския дом министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Той бе придружен от кмета Живко Тодоров, заместник –кмета Иванка Сотирова, областния координатор на ПП ГЕРБ – Стара Загора Пламен Йорданов и общинския съветник Динко Михайлов. На срещата министър Вълчев се запозна с културно-просветната дейност на Старозагорска митрополия и работата на неделните училища в региона. Обсъдени бяха и възможности за дългосрочно партньорство и сътрудничество. В края на срещата архиереят подари на министъра Библия и по един екземпляр от печатните издания на Митрополията.

Поводът, по който Красимир Вълчев е в града е подписването на Колективен трудов договор за работещите в образованието между кмета Живко Тодоров и представителите на Синдиката на българските учители, Регионалния синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“, Сдружение на директорите в сферата на образованието, Съюз на работодателите в системата на народната просвета, Независим учителски синдикат.

Според министър Вълчев, доброто социално партньорство на местно и национално ниво носи добри резултати. По думите му трябва да се инвестира в учители, заплащането им да бъде над средното в страната, за да могат те да бъдат мотивирани. Важни са и добрият психоклимат, работата на директорите, както и доброто партньорство с родителите. „Стара Загора е и ще бъде един от центровете за развитие на образованието  и информационните технологии. Тук има добра образователната система“, категоричен бе Красимир Вълчев.