Утреня и св. Златоустова литургия в празнчния 25 декември отслужиха в Катедралния храм „Св. Николай“ в гр. Стара Загора Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан и свещенослужители от епархията. В края на службата, от църковния амвон, владиката прочете на препълнилите църквата миряни патриаршеското и синодално Рождественско послание. (Достъпно на: http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=308463)

На службата,в която участва и хора при Катедралния храм „Св. Николай“, с диригент Мария Колева, присъстваха зам.-председателят на 44-тото НС Емил Христов, заместнки-кметът Иванка Сотирова, директорът на „Териториална дирекция“ към ДАНС Георги Георгиев и други.

От 15.00 до 17.00 ч. в Митрополитския дом Високопреосвещеният Епархийски Архиерей ще приема поздравления от своите епархиоти и гости, на които ще преподаде Архипастирски благослов по повод празника на Богорождението. Дверите на Митрополитския дом са ШИРОКО ОТВОРЕНИ за всички епархиоти и гости.
На 26 декември (четвъртък) /Събор на Пресвета Богородица/ ще бъдат отслужени Утреня и св. Златоустова литургия в храм „Рождество Богородично“ – Шипченски манастир – гр. Шипка, с начален час 9,30. На 27 декември (петък) /Стефановден/, Архиереят ще служи в Бачковския манастир „Успение Богородично“.